كتاب برگزيده:
جستجو در کتابخانه مهدوی:
بازدیده ترینها
کتاب ها شگفتی ها و عجایب دنیا در بعد از ظهور امام زمان (علیه السلام) (نمایش ها: ۱۰۳,۱۹۱) کتاب ها داستانهایی از امام زمان (عجل الله فرجه) (نمایش ها: ۹۸,۰۹۳) کتاب ها نشانه هایی از دولت موعود (نمایش ها: ۷۶,۰۴۵) کتاب ها میر مهر - جلوه های محبت امام زمان (عجل الله فرجه) (نمایش ها: ۶۲,۴۳۶) کتاب ها سیمای مهدی موعود (عجل الله فرجه) در آیینه شعر فارسی (نمایش ها: ۵۷,۰۸۹) کتاب ها یکصد پرسش وپاسخ پیرامون امام زمان (علیه السلام) (نمایش ها: ۵۶,۰۸۳) کتاب ها زمينه سازان انقلاب جهانى حضرت مهدى (نمایش ها: ۴۷,۲۶۳) کتاب ها تأملی در نشانه های حتمی ظهور (نمایش ها: ۴۵,۸۳۴) کتاب ها موعود شناسی و پاسخ به شبهات (نمایش ها: ۴۲,۳۲۲) کتاب ها مهدی منتظر (عجل الله فرجه) (نمایش ها: ۴۰,۲۷۸)
 صفحه اصلى » كتابخانه مهدوى » سه روز برای او (اعتکاف، حرکتی به سمت ظهور)
كتابخانه مهدوى

کتاب ها سه روز برای او (اعتکاف، حرکتی به سمت ظهور)

بخش بخش: كتابخانه مهدوى الشخص نویسنده: حسن محمودی تاريخ تاريخ: ۱۴ / ۴ / ۱۴۰۳ هـ.ش نمایش ها نمایش ها: ۵۲۳ نظرات نظرات: ۰

سه روز برای او (اعتکاف، حرکتی به سمت ظهور)

حسن محمودی
ناشر: قم بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، ۱۳۹۲
نوبت چاپ: اول/ زمستان ۱۳۹۲

فهرست مطالب

مقدمه...................۶
نه، تو نیامده ای تو را آورده اند.... ...................۱۳
خانه را پاکیزه کنید...................۱۷
داوود تو نیز در زندان است...................۲۰
این گونه باشید...................۲۴
ای خوش ترین بهانه ماندن! ...................۲۸
یاد امام...................۳۳
شروع اولین ثانیه ها با یاد او...................۳۷
ترک گناه، لازمه ی یاری امام...................۳۸
عمرمان وقف وجودت آقا...................۳۹
حلقه های نور...................۴۳
موضوعات پیشنهادی...................۴۴
خودت را بشناس...................۴۷
پیوند امام علی (علیه السلام) و مهدویت...................۵۲
امام علی (علیه السلام) از زبان دیگران...................۵۳
شکاف کعبه...................۵۵
توسل به حضرت زینب (علیها السلام) مورد توجه امام عصر (علیه السلام) ...................۵۶
برای عمه ی سادات کاری کنیم...................۵۶
داستانی شنیدنی...................۵۷
ختم قرآن، هدیه به مادر امام زمان (علیه السلام) ...................۵۹
احکام عاشقی...................۶۲
همراه با امام حتی بعد از اعتکاف...................۶۳

سرشار ندبه است دل جمکرانیم * * * ای آشنا به سوی کجا می کشانیم
بسیار می دَوم اما به جایی نمی رسم * * * شاید برای تشنه شدن می دوانیم

غلامعلی تقی پور

مقدمه

در اهمیت اعتکاف همین بس که معتکف شدن یکی از برنامه های مستمر انبیاء عظام و اولیاء الهی در طول تاریخ بوده است؛ چنانکه پیامبر عظیم الشان اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) برنامه اعتکاف را جزء ضروری ترین امور خود می دانستند و در صورت تداخل با برنامه های دیگر قضای آن را بجا می آوردند.
در حقیقت اعتکاف یک مسافرت معنوی است که شروع آن از سحرگاه سیزدهم ماه رجب با قصد قربت و ورود به خانه خدا آغاز و به مدت سه روز با خلوت گزینی و دوری از زرق و برق دنیای مادی ادامه یافته و سر انجام آن در غروب روز پانزدهم و فراغت از اعمال ام داوود رقم می خورد.
از طرفی به پیروی از توصیه اهل معرفت و در راستای الگوگیری از آن اسوه حسنه (صلی الله علیه و آله و سلم) کسانی که وارد این مسافرت معنوی می شوند می بایست رفیقی برای خویش انتخاب نمایند که «الرَّفیق ثُم الطَّریق (۱)؛ اول رفیق انتخاب کن بعد سفر کن» و چه نیکوست که بهترین و مهربان ترین انسان را برای رفاقت در این سفر معنوی انتخاب نموده و این سه روز سفر از مُلک به سمت ملکوت را با امام عصر«ارواحنا له الفداء» انس بگیرند تا از لذت انس با آن عزیز سفر کرده بهره مند شوند.
در همین راستا و برای فراهم شدن مقدمات این رفاقت با قطب عالم دایره امکان حضرت مهدی موعود (علیه السلام)؛ اداره کل تبلیغات اسلامی استان چهارمحال و بختیاری مجموعه حاضر را که توسط محقق توانا جناب حجه الاسلام حسن محمودی مؤلف محترم کتب مهدویت و با خوشه چینی از مجموعه گفتار و نوشتار بزرگان اهل معرفت به رشته تحریر در
-----------------

۱ المحاسن للبرقی، ج۲/۳۵۷

↑صفحه ۹↑

آمده است را با عنوان «سه روز برای او» منتشر نمود تا به عنوان توشه راه در اختیار مسافران این سفر پر بار معنوی قرار بگیرد.
این اثر نغز حاوی نکات عمیق و دقیقی است که مطالعه آن برای معتکفین گران قدر به ویژه جوانان دوستدار حضرت مهدی (علیه السلام) دلنشین و جذاب خواهد بود و امید است که معتکفین گرامی بتوانند بند بند این کتاب را مورد مطالعه قرار داده و در فکر عمل کردن به مضامین ارزنده آن باشند.
شایان ذکر است که در آخر کتاب صفحه ای طراحی شده است که عزیزان معتکف می توانند دل نوشته های خود را در آن نوشته و به رابطین فرهنگی اعتکاف تحویل نمایند و انشاالله بعد از داوری به تعدادی از بهترین آنها جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد.
در پایان ضمن قدردانی و سپاس از مؤلف محترم و همه عزیزانی که عهده دار فراهم آوردن، تنظیم، و نشر این مجموعه بوده اند پیشنهاد میشود با نیت تداوم رفاقت با امام عصر (علیه السلام)،مجریان محترم اعتکاف مساجد ترتیبی اتخاذ نمایند که در پایان روز سوم و پس از انجام اعمال ام داوود، شعر زیبای (ابا صالح التماس دعا... که در آخر همین کتاب نیز آمده است) به صورت جمعی و با حال توجه خوانده شده و از مولایمان درخواست دعا نماییم.

ان شاء الله

ستاد اعتکاف استان چهارمحال و بختیاری

↑صفحه ۱۰↑

امام زمان (علیه السلام) ناظر است و می بیند.
انتخاب شما را امام زمان (علیه السلام) دید.
اعتکاف شما را امام زمان (علیه السلام) دید.
مقام معظم رهبری (دام ظله)
سئوال: آیا می توان اعتکاف را به نیابت از امام زمان (علیه السلام) و برآورده شدن حوائج آن حضرت انجام داد؟
آیت الله خامنه ای(حفظه الله): اعتکاف به نیابت از آن حضرت، مانع ندارد. (۱)
-----------------

۱ سایت راسخون

↑صفحه ۱۱↑

«اگر می خواهی صدقه بدهی، همین طور صدقه نده. زرنگ باش. حواست جمع باشد صدقه را از طرف امام رضا (علیه السلام) برای سلامتی آقا امام زمان (علیه السلام) بده.
برای دو معصوم است؛ دو معصومی که خدا آن ها را دوست دارد. ممکن نیست خداوند این صدقه ی تو را رد کند، تو هم این جا حق واسطه گری ات را می گیری، تو واسطه ای و همین حق واسطه گری است که اجازه می دهد تو به مراحل خاص برسی.»
زرنگ باش با چه قصدی می خواهی معتکف شوی؟!
آیا حاجت امام زمان (علیه السلام) چیزی جز ظهور است؟!
آیا نمی خواهی واسطه ی این حاجت شوی؟!

↑صفحه ۱۲↑

ارزش اعمال ما به نیّتی است که درپشت آن نهفته است. نمی دانم به چه نیتی، سه روز از همه چیز می خواهی دل ببری؛ اما می دانم روزی خواهد آمد که آقایی بزرگوار و کریم با دعاهای شیعیان از پشت پرده های غیبت، بیرون آمده و آن وقت نگاه خاصی به کسانی خواهد انداخت که با قدمی یا عملی، از تأخیر ظهور جلوگیری کرده اند.
بهترین فرصت را از دست مده بگو:
خدایا! نیت می کنم برای رضای تو در خانه ات به اعتکاف بنشینم به نیّت فرج امر ولیّت حجت بن الحسن (علیه السلام)، باشد که غیبت و غربتش به پایان رسد.
شک نکن قبول شده ای

↑صفحه ۱۳↑

من آمده ام تا...
سه روز تمرین عشق کنم با تمام وجود به یاد تو باشم و نام شریفت را صدا بزنم.
خدایا من آمده ام تا فاصله ها را پر کنم و به دوری از تو پایان دهم
خدایا من آمده ام تا...

↑صفحه ۱۴↑

نه، تو نیامده ای تو را آورده اند....
اگر از جانب معشوق نباشد کششی
کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد
تو را معشوق به این جا کشانده است آن هم برای گفتگویی کوتاه؛ اما به یاد ماندنی. آخر اینجا، خانه اوست
تو به پای خود نیامده ای که خیلی ها در سر هوای این خانه را داشتند؛ اما نشد. وجود تو در خانه دوست نشان از اجازه اوست برای تو که زینت عبادت کنندگان امام سجاد (علیه السلام) فرمود:
«وَ مِنْ اَعظَمِ النِّعمِ عَلینا جَریانُ ذِکرکَ عَلی اَلْسِنَتِنا و اِذْنُکَ لَنا بِدُعائِکَ» (۱)
از بالاترین نعمتها بر ما جاری شدن یاد و ذکر تو بر زبان ماست و اینکه به ما اجازه دادی تو را بخوانیم.
و از خواندن خدا خشنود باش که اول، او تو را خوانده است و چه مهربان بنده اش را نوازش کرده و مورد تفقد قرار می دهد و مثل همیشه خطاب «عبدی» را صادر می کند که ما همه بنده او هستیم.
-----------------

۱ مفاتیح الجنان، مناجات ذاکرین.

↑صفحه ۱۵↑

آری تو نیامده ای بلکه دعوت نامه ای ویژه از طرف صاحب خانه برایت فرستاده اند اصلاً مگر می شود بی دعوت به خانه کسی رفت یا مهمان ناخوانده کسی شد، مگر می شود بی اجازه و عنایت او، ذکری را بر زبان جاری ساخت یا یادی از او در دل زنده داشت که: زیر هر یارب تو لبیک هاست...
گفت: آن «الله» تو «لبیک» ماست
و آن نیاز و سوز و دردت پیک ماست
ترس و عشق تو کمند لطف ماست
زیر هر «یارب» تو لبیک ماست...
آری تو را آورده اند، آورده اند برای عاشقی، برای مهمانی ویژه که سالی یکبار برگزار می شود.
مردان الهی چون ابراهیم و موسی و عیسی (علیهم السلام ) در این مهمانی شرکت می کردند و غرق جذبه ی دوست، محو تماشای او می شدند، حبیب خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بر شرکت در این مهمانی اصرار داشت، آن هم نه سه روز؛ بلکه ده روز یا بیشتر و امامان معصوم (علیهم السلام) که جانشین

↑صفحه ۱۶↑

رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) بودند و در همان راه، هرگز اعتکاف و خلوت انس با حضرت رب را تعطیل نفرمودند.
ثابت بنانی می گوید: در کنار کعبه بودم جوانی را دیدم که در سجده بود و با خدای خود چنین می گفت: «مولای من به محبت و مهری که بر من داری ساکنان حَرَمت را از باران رحمت خود سیراب کن» در سجده بود که باران تندی آغاز شد به او گفتم: «ای جوان! از کجا می دانی که خدا تو را دوست دارد ؟» گفت: «اگر دوستم نمی داشت، مرا به زیارت خانه اش فرا نمی خواند... از اینکه مرا به زیارت خانه اش فرا خوانده دانستم که مرا دوست دارد و بدین دوستی اش باران طلبیدم، پس او نیز اجابت کرد. ثابت می گوید: وقتی از حرم بیرون رفت از کسانی که آنجا بودند، پرسیدم: «این جوان که بود؟ گفتند: «علی بن حسین (علیه السلام)» (۱)
-----------------

۱ محمد تقی خلجی، رخساره خورشید، ص۱۹۲ صحیفه سجادیه، چاپ جدید، ص۱۰۹

↑صفحه ۱۷↑

و خدا چگونه فریاد کند که تو را دوست دارد با چه زبانی بگوید که عاشق توست و در همه حال به یادت. دعوت او کوچکترین نشانه است برای ابراز دوستی و درخواست بندگی.

↑صفحه ۱۸↑

خانه را پاکیزه کنید:
و خدا به ابراهیم و اسماعیل (علیهما السلام) به دو پیامبر بزرگش به آنها که کمر همت بستند و بنای خانه دوست را تکمیل نمودند فرمود: «خانه مرا پاکیزه کنید» برای که؟ فرمود: برای معتکفین!
خدایا این همه تحویل! باور کن ما ظرفیتش را نداریم! دستور می دهی به دو نبی بزرگوار، که خانه ات را برای معتکفین آماده کنند!؟
﴿وَ عَهِدْنا إِلی إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ﴾ (۱)
خدا تو را به خانه اش دعوت کرد و خانه اش را پاکیزه نمود تو نیز خانه او را پاک گردان و او را به خانه اش دعوت نما.
«قَلبُ المؤمنِ عَرشُ الرَّحمن» قلب مومن، جایگاه خدای رحمن است.

-----------------

۱ سوره بقره، آیه۱۲۵

↑صفحه ۱۹↑

و او غیور است که اگر غیر را در خانه اش راه داده باشی، قدم رنجه نمی فرماید، پس در همین روز اول، اغیار و نامحرمان را بیرون کن تا قلبت آماده پذیرایی از جان جانان گردد.

حافظا در دل تنگت چو فرود آید یار * * * خانه از غیر نپرداخته ای یعنی چه

این سه روز، زندگی در پاکی و دوری از آلودگی گناه، نشان آن است که می شود پاک زیست و نقطه سیاه بر قلب، وارد نساخت، می شود انس با قرآن داشت و از یاد مهدی (علیه السلام)، لذت برد. این ها همه تمرین درست بندگی است که اگر دل از دنیا زدگی رها شود بندگی بسیار آسان و شیرین رخ می نماید و خدا قلب را برای محبت و عاشقی آفرید.
پاکی قلب، راه ورود نور را فراهم کرده، محبت انسانهای نورانی را زمینه سازی می کند.
این سه روز، همه را با مهر نگاه کن که بندگان، محبوب خدایند و خود را از همه کمتر و پائین تر بدان تا لذت تواضع را دریابی و خدمت به زائران کوی دوست را از یاد مبر که هر قدمی

↑صفحه ۲۰↑

اجرها دارد در این مسیر! و از آزار و اذیت بندگان خوب خدا بپرهیز که رنجاندن دل دوست، عالَمی را زیر و رو می کند. پرمهر و متواضع و پر کار در مسیر، حرکت نما که راه نزدیک است و خدا تو را دوست دارد آنچنان که با تمام تشکیلات به میزبانی تو آمده است.
«خانه اش را آلوده نسازی»

↑صفحه ۲۱↑

داوود تو نیز در زندان است:
داوود اهل ولایت بود و مادرش خادم آن آستان.
داوود را به زندان بردند و مادرش نگران به محضر مهربان ترین انسان رفت، او از امام صادق (علیه السلام) راه رهایی داوود را خواست و امام راهی نشان داد بی نظیر! فرمود: سه روز ایام البیض را (۱۳، ۱۴، ۱۵ رجب) را روزه بگیر، ظهر روز پانزدهم، نماز ظهر و عصر را که خواندی در جای خلوتی بنشین که حواست جمع باشد و با انسانی سخن مگو. رو به قبله این سوره ها را بخوان و بعد هم این دعا را..... داوود آزاد شد نسخه امام مثل همیشه جواب داد.
«او [امام زمان (علیه السلام)] در زندان است. خوشی و راحتی ندارد و ما چقدر از مطلب غافلیم و توجهی نداریم» (۱)
-----------------

۱ . محمد تقی امیدیان، امام زمان (علیه السلام) در کلام آیت الله بهجت ص ۴۷ مراد از زندان، کنایه ای است از اینکه حضرت مهدی (علیه السلام) که همه ی شرایط حکومت بر هستی را دارند باید این همه مشکلات و مصیبت های بشر را ببینند ولی به خاطر عدم آمادگی ما، چاره ای جز صبر نداشته باشند و زندگی به کامشان تلخ باشد.

↑صفحه ۲۲↑

الا ای زندانی زندان غیبت * * * دعا کن طی شود ایام غیبت
به آنانی که مشتاق ظهورند * * * به سالی بگذرد هر آنِ غیبت

تو نیز دست به کار شو و اعتکافت را رنگ و بویی بخش و لبخند رضایت را بر لبان آن غریب یگانه ی دور از وطن آشنا کن.
امام مهدی (علیه السلام):
و اَکثِرُوا الدُّعاء بِتَعجیلِ الفَرج؛
برای زود فرا رسیدن فرج "بسیار" دعا کنید.
تا اسیر شیطان هستیم و در زندان خودیت و شهوت گرفتاریم خبری از یار نخواهد شد. باید مانند مادر داوود که دلسوز پسرش بود نزد امام رفته و دلسوزی خود را نسبت به جان در اسارت مانده ی خویش نشان دهیم و با دستور العمل امام، این نَفس سرکش را رام کرده از زندان دلبستگی ها رها سازیم.
تا ما در زندانیم وضع همین است....

↑صفحه ۲۳↑

امام زمان (علیه السلام) فرمود:
اگر شیعیان ما که خدا برای اطاعت خود توفیقشان دهد در راه وفای به پیمانی که بر عهده دارند همدل و همراه می شدند، سعادت دیدار ما برای ایشان به تأخیر نمی افتاد. (۱)
برای رهایی امام از غیبت و غربت راهی نیست جز رهایی جان از تعلقات و دوری از غُل و زنجیر گناهان!
و این سه روز، فرصت خوبی است برای آغاز راهی که پایانش شروع یک بهار سبز به همراه انسانی مهربان است.
آغازی برای خوب شدن، خوب رفتن و خوب ماندن. برای دوری از همه ی آنچه یار را از ما گرفته است، برای لبخندی که اگر بر لبان او نشست به عالَم می ارزد. بسم الله
-----------------

۱ احتجاج، ج۲، ص۴۹۹.

↑صفحه ۲۴↑

بنی اسرائیل هم مثل ما شدند مرتکب گناه و غفلت، تا اینکه غیبت نصیبشان شد
و در لوح آن ها خداوند بنا را گذاشت بر چهارصد سال غیبت.
که بی حضور ولیِّ خدا ایام را سپری کنند. سال ها یکی یکی گذشت تا شد ۲۳۰ سال! بنی اسرائیل از خواب بیدار شدند بی برکتی و آوارگی و یتیمی را با تمام وجود احساس کردند، همگی به بیابان ها رفتند گریه کردند و ضجّه زدند. خداوند هم که منتظر بهانه است در همان سال پیامبری برایشان فرستاد و از ۱۷۰ سال غیبت صرف نظر کرد.
«شما هم اینگونه اید»
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
شما هم اگر مثل بنی اسرائیل به درگاه خداوند به گریه و زاری بپردازید، خداوند فرج را نزدیک خواهد کرد؛ اما اگر چنین نباشید، این سختی غیبت، تا پایان مدتش طول خواهد کشید. (۱)
-----------------

۱ بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۳۱.

↑صفحه ۲۵↑

اینگونه باشید:
مرحوم حجت الاسلام ابوترابی نقل می کند که حدود سال ۱۳۶۰ در پادگان العنبر عراق مشغول نماز بودیم که چند نفر اسیر تازه وارد آوردند. در بین اسرای ایرانی تازه وارد، جوانی بود به نام علی اکبر که ۱۹ سال داشت و حدود ۸۰ کیلو وزن و از نظر جسمی خیلی قوی و نیرومند. بعد از مدتی علی اکبر مریض شد و بعد از یک سال وزنش به ۲۸ کیلو رسید. دل دردهای شدیدی می گرفت و از شدت درد، دست و پا و گاهی سرش را به در و دیوار می کوبید...
تقریباً ۵ روز به اربعین مانده بود که تمامی اردوگاه تصمیم گرفتیم روزه بگیریم. شب اربعین حدود ۱۴۰۰ نفر بدون سحری روزه گرفتیم. اردوگاه یک حالت بسیار معنوی به خودش گرفته بود.
صبح روز اربعین ساعت ۱۰ صبح بود که علی اکبر دل درد شدیدی گرفت. شدیدتر از روزهای دیگر، به طوری که سربازان عراقی او را به بیمارستان بردند.

↑صفحه ۲۶↑

حدود ساعت ۴ بود که سربازان عراقی در اردوگاه را باز کردند و چیزی را مثل چوب خشک پرت کردند و رفتند. با کمال تعجب دیدیم بدن بی جان علی اکبر است که تکان نمی خورد. از دیدن این صحنه همه شروع به گریه کردیم. بعد هم چند نفری او را برداشته داخل سلولش بردیم. ساعت ۵ بعد از ظهر بعد از گرفتن آمار هرکس به سلولش می رفت. فاصله ی بین دو طرف اردوگاه بیشتر از صدمتر بود. آن شب همه با ناراحتی خوابیدیم.
قبل از اذان صبح، آزاده ای به نام محمد به هم سلولی خودش که پیرمردی پدر شهید بود می گوید: آقا امام زمان (علیه السلام) علی اکبر را شفا داد. پیرمرد می گوید: تو که علی اکبر را در آن سمت اردوگاه نمی بینی، چگونه می گویی؟
محمد می گوید: صبح خواهیم دید.
اول صبح بعد از گرفتن آمار توسط بعثی ها، اسراء همگی به سمت سلول علی اکبر هجوم برده و فریاد می زدند: آقا امام زمان (علیه السلام) علی اکبر را شفا داد. من هم

↑صفحه ۲۷↑

به سمت سلول رفته و دیدم زردی از صورت علی اکبر رفته و خیلی شاداب و سرحال ایستاده و در حال خنده است. سربازان بعثی هم تعجب کرده بودند.
من از ازدحام سلول علی اکبر جدا شده به سمت محمد رفتم و به او گفتم جریان چه بود؟ دیشب چه خوابی دیدی؟
محمد گفت: من از سن ۱۸ سالگی قبل از خواب دو رکعت نماز امام زمان (علیه السلام) را با صد مرتبه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» می خواندم و بعد از تمام شدن نماز، فقط یک دعا می کنم و آن هم برای فرج امام زمان (علیه السلام).
حتی در اسارتم برای آزادی دعا نکردم. تا اینکه دیشب وقتی علی اکبر را با آن وضع دیدم از حضرت، شفای او را خواستم. قبل از اذان صبح خواب دیدم نوری از سلول علی اکبر به طرف آسمان ساطع است و به صورت یک ستون نورافشانی می کند.
بعد از خواب یقین کردم حضرت، علی اکبر را شفا داده است. (۱)

-----------------

۱ سایت شمیم انتظار.

↑صفحه ۲۸↑

چه زیباست در این شب ها که مزین به نام امیر المؤمنین علی (علیه السلام) است یاد فرزندش را گرامی داشته و نماز امام زمان (علیه السلام) را بخوانیم و جز فرج، حاجت دیگری را در نظر نگیریم.
دقت کرده ای قدیمی های ما چه همّت های بلندی داشتند؟؟!
آمده بود در محضر امام باقر (علیه السلام) و می گفت: ما در انتظار امر فرج شما، همه زندگی خود را وقف کرده ایم. امام برایش دعا فرمود. (۱)
تا این مطلب به چشمم خورد از خودم خجالت کشیدم که بعضی ها تمام زندگی و دار و ندارشان را وقف امام زمان (علیه السلام) کردند؛ ولی من این سه روز اعتکاف را هم برای خودم خرج می کنم!! اما جلوی ضرر را هر وقت بگیری منفعت است.
-----------------

۱ . بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۲۶،ح۱۶.

↑صفحه ۲۹↑

ای خوش ترین بهانه ماندن!
آخر من اگر پروانه نبودم که گرد تو نمی گشتم! تو تنها خواهشی بر این دل بیمار! و عمر اگر می رود تنها حاصلش این است که لحظه ای با تو باشم و در هوایت بگریم!
عزیز مصر وجود!
به من بگو کجا جستجویت کنم! سر کدام رهگذر بنشینم! چشم به کدام راه بدوزم ؟
من اگر خانه ات را می دانستم خودم می آمدم، اما نمی دانم در کجایی؟ کنار کعبه ای یا در کربلایی؟ و شاید هم همین جایی این جا که خانه خداست و تو با آن آشنایی دیرینه ای داری. آری من هم آمدم هر چند دیر؛ اما آمدم تا در خانه خدا در حضور فرشتگان از تو عذر خواهی کنم.
ای آرزوی آرزوهایم! ای بهشت من!
بیا بیا و مرا به خدمتی بگمار،
سر خدمت تو دارم بخرم به لطف و مفروش...

↑صفحه ۳۰↑

بیا بگو آب عاشقی بر دستت بریزم، بیا بگو بخوان، بخوانم! برگرد، برگردم! بگو بمیر، می میرم!

مرا از اهل ولایت خود قرار ده * * * و در جوار خود با مومنان گرد آور (۱)

مولای من! به عشق شما در جمع مومنان حاضرم و برای دیدارت بضاعت مزجاتم (۲) فقط همین دل شکسته است همان که گاهگاهی دلتنگ شما می شود!
ای کاش می شد یعقوب وار بگریم تا چشمانم سفید شود ای کاش در انتظارت عمرم سپری می شد. ای امید دل من! من به خواب و نقش خیالی هم از تو قانعم! منت بگذار ای بهار من!
آخر من هم دل دارم بعضی وقتها عشق نیز به من سر می زند (۳)

تو بیا برای خدا شبی بنشان مرا به کنار خود * * * بزدای زنگ غم از دلم به اشاره ای و نظاره ای

-----------------

۱ . مفاتیح الجنان دعای کمیل.
۲ کالا و سرمایه ی ناچیز.
۳ اقتباس از کتاب درود و بدرود، سعید مقدس.

↑صفحه ۳۱↑

حسرت بر روزگار جوانیم که بی یاد شما سپری شد! نمی دانم پس از این مهمانی چه خواهد شد. مولای مهربان من!
می دانی انسانها دیر باورند و زود رنج اگر تو سراغم را نگیری می گویم او نیز مرا فراموش کرده است! پس مرا دریاب پیش از آنکه از دست بروم!

از خانه دوست، رهی به کهکشانم بدهید * * * وز اشک، دو چشمِ خونفشانم بدهید
از باب «لیطمئن قلبی» گاهی * * * یک گوشه ابرویی نشانم بدهید

چه می گویم، شما کجا و فراموش کردن دوستداران حضرت اباعبدلله (علیه السلام) کجا؟!
ما دلخوشیم به همان پیراهن و شال عزا که دلت را به دست آوریم.
شما که فرمودید:
«ما یاد شما را از خاطر نمی بریم»
کسی که گشت گرد تو، گرد گنه نمی رود...

↑صفحه ۳۲↑

آقا جان دعایی کن که ما هم یاد شما را از خاطر نبریم.
مُردیم از این یادهای دنیایی!
از فکر گناه و نقشه های فانی!
من امروز در خانه خدا به او شکایت می کنم، من به خدا درد دلم را بازگو می کنم «یا رادَّ یوسفُ علی یعقوب»؛ ای باز گرداننده ی یوسف به یعقوب! مگذار دمی بی یوسف؛ نَفَس بکشم...

زین گونه ام که در غم غربت شکیب نیست * * * گر سر کنم شکایت هجران عجیب نیست
جانم بگیر و صحبت جانانه ام ببخش * * * کز جان شکیب هست و ز جانان شکیب نیست (۱)

اینک آمده ام با بار گناهان، آمده ام و قدم در خانه دوست نهاده ام و چشم امیدم به رحمت اوست، بگو چه کنم برای نیم نگاهت ای عزیز زهرا (علیها السلام).
شنیده ام در بازارمان رفت و آمد داری و بر فرش مجالسمان قدم می نهی؛ اما چشم ما کور است از معرفت شما! (۲)
-----------------

۱ هوشنگ ابتهاج ( سایه )
۲ . منتخب الاثر ص ۲۵۵

↑صفحه ۳۳↑

حالا هم این فرش، فرش خانه خداست، غریبه نیست ماهم هر چند بد، اما مهمان خداییم؛
ایام هم شریف است و یاد و نام جد غریبتان علی (علیه السلام) و عمه بزرگوارتان حضرت زینب (علیها السلام) بر دلها و زبانها پیچیده است!

↑صفحه ۳۴↑

یاد امام:
شاید منتظری ما برای آمدنت کاری بکنیم؛ شاید دوست داری از خودمان و حاجاتمان فاصله بگیریم و در این ایام یاد شما و حاجات شما باشیم؛ حتماً دوست داری ما هم خطاب به شما بگوییم که عمرمان را وقف شما و امر شما نمودیم.
باشد آقا! عمرم را که نمی توانم قول بدهم؛ اما فکر می کنم مرد این سه روز باشم که از همه ایام زندگی، این سه روز را نادیده بگیرم و خودم را برای شما بخواهم و در انتظار و یاد شما خاطرم را زنده نگه دارم!
که امام رئوف (علیه السلام) فرمود:
«خدایا! یاد و انتظارش را از خاطر ما مبر» (۱)
که این یاد چه ها که نمی کند! کمترین حاصلش رفاقت با حضرت است و خوشا بحال کسی که در راه رفاقت ایشان سرمایه گذاری نماید و قدمی بردارد.
-----------------

۱ . مفاتیح الجنان، دعای عصر غیبت.

↑صفحه ۳۵↑

آیت الله کشمیری:
روزی یک ساعت با حضرت، خلوت کنید. در جای خلوت زیارت آل یاسین بخوانید. زیاد «یا صاحب الزمان ادرکنی یا صاحب الزمان اغثنی بگویید» تا رفاقت با حضرت زیاد شود.
آیت الله وحید خراسانی:
زیارت آل یاسین، اکسیر اعظم است. همه معتکفین باید قرائت این زیارت را جزو اولین برنامه های خود قرار دهند. زیارت آل یاسین و سوره یس برای معتکف، فتح باب می کند.

↑صفحه ۳۶↑

تا مومن نشویم جلوه مهدوی بر ما ظهور نخواهد کرد و ایمان با یاد اوست که در دل مستقر می شود که امام کاظم (علیه السلام) فرمود:
«ذکر و یاد مهدی (علیه السلام) از قلوب شیعیان غایب نمی شود.» (۱)
و اینکه آیت الله قاضی (ره) همواره در حال ایستاده و نشسته و در تغییر حالتی به حالت دیگر کلمه «یا صاحب الزمان ادرکنی» را بر زبان جاری می ساخت نشان از ایمان این مرد موّحد بوده است که یاد
یار در تار و پودش تنیده بود و لذتی می برد از این یاد «و ما احلی اسمائکم» (۲)

به حشر هم که برانی مرا ز خویش هنوز * * * از این که نام تو بردم، به تو بدهکارم

-----------------

۱ سعید ابوالمعاش، الامام المهدی فی القرآن و السنه ص ۲۵۵.
۲ فرازی از زیارت جامعه کبیره. چه شیرین است نام های شما.

↑صفحه ۳۷↑

آیت الله شیخ محمد جواد انصاری همدانی(ره): زیارت آل یاسین هم زیاد بخوانید. توسل به حضرت داشته باشید و بخواهید که مشکلات دنیا و آخرت و سیر و سلوک شما را بر طرف کنند؛ چون حضرت، ولیِّ عصر است.
علامه شیخ محمدتقی قزوینی(ره): وظیفه ما این است که نام حضرت را زنده کنیم. در همه حال بگوئید: «یا ولیِّ عصر (علیه السلام)»
کاری کنید که مورد توجه و عنایت خاص حضرت ولی عصر (علیه السلام) قرار گیرید.

↑صفحه ۳۸↑

شروع اولین ثانیه ها با یاد او:
دعای عهد زمزمه ی عاشقانی است که توفیق دارند اولین ثانیه های روزشان را با یاد امام عصر (علیه السلام) آغاز نمایند.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هر کس چهل صبح دعای عهد را بخواند از یاوران قائم (علیه السلام) ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت، بمیرد خداوند او را از قبر بیرون می آورد تا در خدمت آن حضرت باشد.
حق تعالی به هر کلمه ی دعای عهد، هزار حسنه کرامت می فرماید و هزار گناه را محو می کند. (۱)
امام خمینی(ره) فرمود:
خواندن دعای عهد سرنوشت انسان را عوض می کند. (۲)
-----------------

۱ مفاتیح الجنان، دعای عهد.
۲ برداشت هایی از سیره ی امام خمینی (ره)، ج۳، ص۴۲.

↑صفحه ۳۹↑

ترک گناه، لازمه ی یاری إمام:
البته که این عهد باید محکم باشد و قابل اجرا، تا آثار فوق بهتر جذب شوند یعنی وقتی در دعای عهد می گویی: خدایا مرا از یارانش قرار ده باید به لوازمش هم ملتزم باشی که یار امام، دروغ نمی گوید هرچند ضرری نصیبش شود. حلال و حرام سرش می شود و به نامحرم نگاهی نمی اندازد تا چشمانش آماده دیدار یار گردند. یار امام، در فکر خدمت به دیگران سر از پا نمی شناسد و برای وجدان کاری در تمام مراحل زندگی سهم خاصی قائل است. کسی که در فکر یاری امام است با پدر و مادرش در حد المپیک، خوشرفتاری کرده، لحظه ای از فکر خدمت و احسان به آنها غافل نمی شود. اُنس با قرآن دارد و نمازش را همیشه اول وقت می خواند و...
اینها که آمد دعای عهد غوغا می کند و تمام وجودت را لبریز از یاد یار.

↑صفحه ۴۰↑

عمرمان وقف وجودت آقا:
امام باقر (علیه السلام):
خدا رحمت کند کسی که جانش را وقف ما اهل بیت (علیهم السلام) نماید... پس اگر قبل از قیام قائم (علیه السلام) از دنیا رفت مثل این می ماند که همراه حضرت قائم (علیه السلام) جنگیده است. (۱)
اما این که جان ناقابل من، عمر و سرمایه و جوانی من، در این راه صرف شود توفیق می خواهد. باید که موانع را برطرف سازیم تا عنایتی شامل حالمان شده به ملکوت اوج گیریم و با لاهوتیان همراه شویم در زمزمه ی دعای آمدن مردی از تبار باران.
اگر خدای ناکرده پدر و مادرت را رنجانده ای یا آن ها از دستت به هر دلیلی ناراحت هستند این توفیق نصیبت نمی شود.
همین الان، به نیت بوسیدن دستشان و طلب حلالیت قدمی بردار و تماسی حاصل نما.

-----------------

۱ بحار الانوار، ج ۵۲، ص۱۲۷

↑صفحه ۴۱↑

همچنین اگر دلت که در این سه روز میزبان حضرت دوست است کینه ای را در خود جای داده باشد بازهم بی توفیقی استمرار خواهد یافت همتی بطلب و با روحی وسیع، همه را حلال کن و سایه حقی را بر گردن کسی نخواه.
حرف آخر این که اگر در این سه روز حواست به همه باشد جز یار، توفیق فراری شده، نمی توانی لیاقت وقف سه روز برای حاجت عزیز زهرا (علیها السلام) را بدست آوری. باید آمده شوی، نه تو که همه باید آمده شویم.
یک دست صدا ندارد. اگر بتوانی رفقایی را دور خود جمع کرده هم نوا شوید و یک دل، او را طلب نمائید اثرش ناگفتنی است.
باید جمعیت شوید یک صدا و یک دل.
امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
اگر یک روز صبح، یکی از اهل بیت را در میان خویش ندیدید به خدای متعال استغاثه کنید... چه زود باشد که فرج شما برسد. (۱)

-----------------

۱ کمال الدین، باب ۳۲، ج۸.

↑صفحه ۴۲↑

در روایت فعل جمع آمده است (فاستغیثوا) استغاثه هم یعنی دعای همراه با گریه با فریاد و اضطرار.
خجالت را کنار بگذارید. بلند گریه کنید. خدا را صدا بزنید و دسته جمعی فرج صاحب الامر را طلب نمائید. مطمئن باشید در این صورت، فرج، حداقل برای خودتان حاصل خواهد شد.
که علمای ربانی ما چه سفارشاتی کردند به دعا برای فرج.
دعای تعجیل فرج داروی دردهای ما است، در روایت است که در آخر الزمان همه هلاک می شوند مگر کسانی که برای فرج دعا کنند. (۱)
مگر می شود همه ی معتکفین در قنوتشان «اللهم کن لولیک الحجه بن الحسن» بخوانند و حضرت حجت از آنها غافل باشد.
مگر می شود همگی معتکفین، حاجتی جز آمدن یار نداشته باشند و یار به آن ها عنایتی نداشته باشد.

-----------------

۱ در محضر بهجت، ص۳۶۳.

↑صفحه ۴۳↑

سالهای بسیاری در قنوت آیت الله بهاء الدینی دعاهای مرسوم را می شنیدیم، تا اینکه متوجه شدیم که ایشان چند مدت است در قنوتها، دعای «اللهم کن لولیک...» می خوانند. روزی از تغییر رویّه ایشان سئوال کردم. در یک جمله فرمودند: حضرت پیغام دادند در قنوت دعایم کنید. (۱)
آیت الله محمد تقی موسوی اصفهانی:
چون تأخیر ظهور مولای ما صاحب الزمان (علیه السلام) به سبب موانعی است که از ناحیه خود ما سرچشمه گرفته، بر ما است که از خداوند متعال بر طرف کردن آن موانع را بخواهیم.(ایشان ۹۰ فایده را در دعا کردن برای فرج، مترتب می دانند) (۲)

-----------------

۱ میرمهر، ص۵۴.
۲ مکیال المکارم، ج۱، ص۳۴۸.

↑صفحه ۴۴↑

حلقه های نور:
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
به باغ های بهشت بشتابید.
عرض شد: ای رسول خدا؛ باغ های بهشت کدامند؟
فرمود: حلقه های یاد خدا. (۱)
علامه مجلسی در بیان این حدیث می فرماید:
حلقه های ذکر مجالسی است که خدا و علوم اهل بیت (علیهم السلام) و فضایل آن ها در آن بیان شود. (۲)
خصوصیات مجلس ذکر باید زیاد کردن معرفت باشد که امام صادق (علیه السلام) فرمود:
من این مجالس را دوم دارم (۳)
حال شایسته است برای تعمیق معارف مهدوی دور هم حلقه زده با دعوت از عزیزان روحانی به مباحثی معرفتی درباره وجود مقدس حضرت بقیه الله روحی فداه بپردازید.

-----------------

۱ بحارالانوار، ج۱،ص۲۰۲.
۲ بحارالانوار، ج۱،ص۲۰۲.
۳ قرب الاسناد، ص۳۶، حدیث ۱۱۷.

↑صفحه ۴۵↑

موضوعات پیشنهادی
۱ انتظار
معنای واقعی انتظار چیست؟
آثار انتظار را بررسی کنید.
نقش ما در ظهور حضرت چیست؟
آیا رابطه ای بین انتظار و دغدغه ی دین داشتن وجود دارد.
۲ جامعه مهدوی
شاخص های جامعه ی مهدوی چیست؟
آیا امر به معروف و نهی از منکر در ظهور حضرت مهدی (علیه السلام) نقش دارند؟
آیا تبیین زیبایی های ظهور در رسیدن به جامعه ی ظهور مؤثر است؟
۳ مهر و محبت امام
این که می گویند امام ظهور کند گردن گناه کاران را می زند درست است؟

↑صفحه ۴۶↑

مگر امام نزدیک ترین شخص به صفات خدای مهربان نیست؟
مگر در دعای ندبه نمی خوانیم، هب لنا رأفته و رحمته و دعائه و خیره؟
چرا دشمن در صدد ترسیم چهره ای خشن از امام زمان (علیه السلام) می باشد؟
مگر امام رضا (علیه السلام) نفرمودند امام پدری دلسوز و برادری مهربان است؟
۴ یاری إمام:
یاری امام زمان (علیه السلام) چه موهبتی است که امام صادق آرزوی آن را داشته است؟
آیا بدون بودجه می شود حضرت را یاری کرد؟
شیوه های نوین یاری حضرت در این عصر چیست؟
چرا امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود: ما را با تقوا و دوری کردن از گناه یاری کنید؟
آیا یاری کننده امام نباید در اهداف زندگیش تابع امام باشد؟
روی این هشت مقام در دعای عهد تفکر و بحث نمائید.

↑صفحه ۴۷↑

اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّینَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِینَ إِلَیْهِ فِی قَضَاءِ حَوَائِجِهِ وَ الْمُمْتَثِلینَ لاَوامِرِهِ وَ الْمُحَامِینَ عَنْهُ وَ السَّابِقِینَ إِلَی إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه
خدایا مرا از:
۱ انصار
۲ اعوان و کمک کار
۳ دفاع کننده از او
۴ شتابندگان به سوی او در برآوردن حاجتش
۵ امتثال اوامرش
۶ حمایت کننده از آن حضرت
۷ پیش گیرندگان به سوی خواسته و اراده اش
۸ شهادت یافتگان در پیش رویش قرار بده.

↑صفحه ۴۸↑

خودت را بشناس
فرصت خوبی است این لحظه ی درنگ، واقعاً لحظه ای است در مقابل عمر دنیا.
سه روز برای جرقه ی خودشناسی شاید کافی باشد؛
که بدانی تو در بین دو قوس ربّانی قرار داری از اویی و به سوی او.
این وسط را اختیار تو رقم می زند که ربّانی باشی و در همان مسیر گام برداری یا خدای ناکرده، ساز ناهماهنگ بزنی و هیچ وقت کوک نباشی که به هیچستان خواهی رسید.
تاملی کنی در خودت! که مرا آفرید؟ چرا آفرید؟ و چگونه آفرید؟
تاملی کنی در وجودت که چشمانم مقداری پی و چربی بیشتر نیست؛ اما عالم را در خود جای داده است و گوش هایم چه دستگاهی است که امواج را به بهترین صورت می گیرد.
به زبان که یک تکه گوشت است بی استخوان که امروز هم قیمتش بسیار گران شده تکلّم می کند و مزه ها را به راحتی تشخیص می دهد و آب دهانی که اگر نبود کار دستم می داد و خشکی گلو بیچاره ام می ساخت.

↑صفحه ۴۹↑

انگشتان که با کمک آن ها برمی دارم و می نویسم و اگر فقط جناب آقای شست! را مرحمت نمی فرمود در بسیاری از کارها حتی بستن یک دکمه لنگ بودم. به چین و چروک پیشانی که افقی هستند تا عرق به چشمانم نرود و به زیبایی جای چشمان و سایبانش ابروها، که چشم ها آفتاب سوز نشوند. تفکر در قلب که مدام چون پمپ کار می کند و خون را به تمام بدن می رساند از طریق رگ ها که شلنگی را مانند که اگر لحظه ای ناز کنند سکته قلبی شکل می گیرد و دریچه هایی که برای خنک کردن قلب است و قفسه سینه که محافظ قلب شده است! به این ها فکر کن چه کسی جز او می توانست این قدر زیبا اعضا را بیافریند و کنار هم قرار دهد.
در وجودت درنگی کن! تا به بالاترین عبادت برسی و بدانی این نظام احسن را برای عبودیت تو خلق کرده اند. به بیرون نگاهی بینداز: انسانهایی با اشکال و رنگ های مختلف! هشت میلیارد انسان دو نفرشان هم مثل هم نیستند هر کدام با سلایقی و علایقی؛ اما متاسفانه غافل از آفریدگار!
به خورشید و ماه و ستارگان! به زمین که جوشش آب از آن، زیباترش کرده است بنگر! و به کرات دیگر! به کهکشان ها! که همه ی

↑صفحه ۵۰↑

آن چه بشر به آن دست یافته است هنوز قطره ای از آسمان اول است! تا چه رسد به آسمان هفتم! که چه خبرهاست آنجا؟؟!!
من و تو کجای این عالم هستیم؟! وقتی کره زمین در عکس ماهواره ای همچون نقطه ای نمایان است! جای من و تو کجاست؟! ارزش ما به چیست!؟ اصلاً به حساب می آییم؟ وای خدایا چقدر تحویل می گیری ما را!! چقدر ما را حساب می کنی؟!! گویا جز ما بنده ی دیگری یا مخلوق دیگری نداری!! چه ارزشمند به ما خیره می شوی!! و چه انتظار می کشی که ما بر گردیم به سمت آغوش پر مهر و محبتت!!!
حالا شاید!! باز هم قول نمی دهم شاید! در این سه روز نیم برگشتی داشتیم به سویت آنهم بدون گارانتی و ضمانت که.......
خودت را بشناس و به ضعف ها و کمبودهایت آگاه شو که پشه ای آزارت می دهد! و حشره ای خواب را بر تو حرام می کند! و تو قادر نیستی او را دور سازی!!
گرسنگی و تشنگی تو دست خودت نیست! و از فردای خویش خبر نداری؛ اما اگر اضافه به خدا شدی همه می شوی!! بزرگ می شوی!! بزرگ تر از عالَم!!! و نشانۀ آن بزرگی، کوچکی و

↑صفحه ۵۱↑

تواضع با همه است همه ای که خلق خدایند و خدا آن ها را دوست دارد بدون استثناء!! تو را هم!؛ البته بیشتر!
روز سوم می فهمی، وقتی احساس دلتنگی تمام وجودت را گرفت وقتی فهمیدی که دیگر اجازه بیرون آمدن را به تو نمی دهد!! و اصرار دارد که با تو صحبت کند!! گاهی به واسطه کهف، یس، و گاهی به واسطه بنی اسرائیل....
و در آخر دعایی که تمام عصاره ی سه روز مهمانی تو را در این فراز فراهم ساخته و اسم اعظم که تو را تا عرش می برد و حاجت روا می سازد. روز سوم وقتی خدای مهربان و دوست داشتنی گفت حاجت بخواه که مستجاب است نکند پراید بیست میلیونی که آهن قراضه ای بیش نیست را طلب کنی!! یا دانشگاه و قبولی در کنکور که آخرش کاغذی است را بخواهی! حواست باشد تو را برای عشق آفریده اند؟!

به گدای تو اگر هر دو جهان را بخشند * * * رد کند، غیر تو را، از تو تمنا نکند

حال و صفایی هم داده به این مهمانی؛ انصافاً هم خوب پذیرایی کرد همه جوره سنگ تمام گذاشت. حال، نکند زن و بچه و خانمان را فریاد بزنی.

↑صفحه ۵۲↑

اگر خودت را بشناسی می یابی که باید چه بخواهی و برای چه بخواهی.
باید به او وصل شوی که بدون او ناقص که نه بلکه هیچ هستی و ارزشی نداری.
همه خوبیها در گرو نیم نگاه خداست و خدا نگاهش را به عین الله داده و شنیدنش را به اذن الله و انجام امورش را به یدالله محوّل کرده و آن واسطه که نامش غوغا می کند در دلت، او که مرام می گذارد برای دوستان و مهمانان خدا، او که سراسر وجودش عشق خداست و لحظه ای بی یاد او برایش سپری نمی شود ولیّ خدا، حجت خدا امام زمان (علیه السلام).
حواست باشد هر چه به او نزدیک شوی خدا بیشتر تحویلت می گیرد و خود او نیز.
حواست باشد:

↑صفحه ۵۳↑

پیوند امام علی (علیه السلام) و مهدویت
امیرالمؤمنین (علیه السلام) در توصیف حکومت جهانی فرزندشان فرمود: زمین میوه های دل خود (معادن طلا و نقره) را برای او بیرون می ریزد و کلیدهایش را به او می سپارد. او روش عادلانه در حکومت حق را به شما می نمایاند. (۱)
و در وصف حضرت مهدی (علیه السلام) فرمود:
زره دانش بر تن دارد و با تمامی آداب، با توجه و معرفت کامل، او باقیمانده ی حجت های الهی و آخرین جانشین از جانشینان پیامبران است. (۲)
او (حضرت مهدی (علیه السلام) ) خواسته ها را تابع هدایت می کند هنگامی که مردم هدایت را تابع هوس های خویش قرار می دهند.
مهدی (علیه السلام) فرزند امام علی (علیه السلام) است و وارث او. تمام علم و دانش علوی به ایشان رسیده است. در دعای ندبه امام مهدی (علیه السلام) را با

-----------------

۱ نهج البلاغه، خطبه ۱۳۸.
۲ نهج البلاغه، خطبه ۱۸۲.

↑صفحه ۵۴↑

خطاب یابن علی المرتضی صدا می زنیم. صولت و هیبت حیدر در سیمای امام زمان (علیه السلام) مشهود است.
امام علی (علیه السلام) در وصف یاران مهدی (علیه السلام)
پدرم و مادرم فدای گروه اندکی باد که در زمین ناشناخته اند. (۱)
امام علی (علیه السلام) از زبان دیگران:
ایلیا باولویچ مورخ و خاورشناس روسی می گوید: علی (علیه السلام) پرورده ی محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) عمیقاً به وی در امر اسلام وفادار بود. علی (علیه السلام) تا سرحد شور عشق پای بند دین، صادق و راستگو بود... همه صفات لازمه اولیاء الله در وجودش جمع بود. (۲)

-----------------

۱ معجم احادیث الامام المهدی (علیه السلام)، ج۳، ص۱۰۱.
۲ علی از زبان دیگران، ص۱۹۵.

↑صفحه ۵۵↑

جرج جرداق مسیحی:
«ای دنیا چه می شود اگر تمام نیروهای خود را فشرده سازی و در هر زمان مردی چون علی را، با خرد و قلب و زبان و ذوالفقارش بیاوری. اگرچه علی (علیه السلام) چون امویان بر مردم حکومت نکرد امّا حکومت بر دل های مردم پاک سیرت را از دست نداد. ویژگی هایی که او به عنوان یک انسان نمونه و والا داشت این شایستگی را به وی داد که بر دل ها سلطنت کند. (۱)
شبلی سمبل از پیشتازان مکتب مادیگری:
«امام علی بن ابیطالب (علیه السلام) بزرگ بزرگان، یگانه نسخه ای که نه شرق و نه غرب، نه در گذشته و نه در امروز صورتی مطابق این نسخه ندیده است. (۲)

-----------------

۱ علی از زبان دیگران، ص۱۹۵.
۲ علی از زبان دیگران، ص۱۶۸.

↑صفحه ۵۶↑

شکاف کعبه:
ابن قعنب می گوید:
با عباس پسر عبدالمطلب و گروهی دیگر کنار خانه خدا نشسته بودیم. فاطمه دختر اسد به سوی خانه خدا پیش آمد و ایستاد و چنین گفت: «خداوندا! به تو و پیامبرانت و کتابهایشان ایمان دارم... خدایا تو را به این کودک که در شکم دارم سوگند می دهم که زادنش را بر من آسان کن.»
در همین هنگام، شگفتا! به چشم خویش همه دیدیم که دیوار خانه خدا از هم شکافت و آن بانو، پا به درون کعبه گذارد و دیوار دوباره مثل اول شد.
شتابناک برخاستیم تا در خانه را باز کنیم اما نشد، دانستیم حکمتی در کار است. چهار روز بعد آن بانو، از خانه پا بیرون نهاد با کودکی که درآغوش داشت و گفت: پیامی از غیب شنیدم که گفت نامش را علی بگذار. (۱)
مریم در عبادتگاه بود ندا آمد برای زائیدن بیرون برو و فاطمه بنت اسد در بیرون بود ندا آمد بیا درون خانه.
-----------------

۱ منتهی الآمال، ص۲۷۳.

↑صفحه ۵۷↑

توسل به حضرت زینب (علیها السلام) مورد توجه امام عصر (علیه السلام):
مرحوم بیرجندی از مرحوم سید اسدالله اصفهانی نقل می کند:
من امام عصر (علیه السلام) را در خواب دیدم که فرمود: فرشتگان در شب و روز رحلت عمه ام زینب (علیها السلام)، در آسمان مجلس برپا می دارند و خطبه آن بانو را می خوانند و گریه می کنند. (۱)
برای عمه ی سادات کاری کنیم:
جرج جرداق مسیحی کتابی درباره مولا علی (علیه السلام) نوشته است. در دیداری که با مقام معظم رهبری داشته، از ایشان درخواست صله می کند.
مقام معظم رهبری به ایشان می فرمایند: اگر شما کتابی درباره حضرت زینب (علیها السلام) بنویسید من قول می دهم به شما که خداوند صله بزرگی به شما خواهد داد.
خود او از آن صله، اشاره به مشرف شدن به دین اسلام می کرد. (۲)

-----------------

۱ ملبوبی، محمدباقر، الوقایع و الحوادث، ج۱،ص۱۲۳. اعتکاف ابرار، ص۱۳۷.
۲ نقل از حجت الاسلام موسوی کاشانی (از اعضای بیت)

↑صفحه ۵۸↑

داستانی شنیدنی:
آیت الله ضیاء عراقی می گوید: شخصی شیعه از شهر قطیف عربستان، به قصد زیارت امام رضا (علیه السلام) حرکت می کند، در راه پولی که برای خرجی برداشته بود را گم می کند. متوسل به حضرت مهدی (علیه السلام) شده، در همان حال سیدی را می بیند که به او پول کمی می دهد و می فرماید:
با این پول به سامرا برو در آنجا نزد وکیل ما حاج میرزا حسن شیرازی برو و بگو سیدمهدی فرمود: پولی از ما پیش توست، فلان قدر بدهد تا به زیارت حرم علی بن موسی (علیه السلام) بروی.
آن عرب می گوید: لازم است من نشانه ای به او بدهم تا قبول کند.
سید فرمود: به آقای شیرازی بگو، سید مهدی فرمود، امسال در فصل تابستان شما با حاج ملا علی کَنی در شام به حرم عمه ام زینب (علیها السلام) مشرف بودید. چون

↑صفحه ۵۹↑

در سطح حرم، زباله ریخته شده بود، عبای خود را از دوش برداشته و به وسیله آن حرم را جارو کردی و حاج ملا علی هم با دستهای خود زباله ها را برداشته بیرون می برد، در آن وقت من آنجا بودم.
قطیفی می گوید: وقتی سامرا خدمت میرزای شیرازی رسیدم و این داستان را گفتم میرزا بلند شد و چشمهایم را بوسید و به من تبریک گفت. (۱)

-----------------

۱ عنایت حضرت مهدی (علیه السلام) به علما و طلاب، ص۱۰۸.

↑صفحه ۶۰↑

ختم قرآن، هدیه به مادر امام زمان (علیه السلام):
کار دیگری که تجربه شده و بسیار مؤثر است در این که عنایت ویژه ای از طرف حضرت مهدی (علیه السلام) به ما شود و از طرفی در حل مشکلات نیز کارگشایی بالایی دارد، هدیه دادن ختم قرآن به محضر حضرت نرگس خاتون (علیها السلام) است.
شیفتگان اهل بیت (علیهم السلام) و معتکفین عزیز از مادر امام عصر (علیها السلام) غافل نشوند که ایشان از فرزندشان، گره گشایی در مشکلات را خواهند خواست.
امام زمان (علیه السلام) هم عنایت فراوان به افرادی دارند که برای مادرشان قدمی برمی دارند.
آیت الله ناصری می گویند:
شخصی به نام حاج محمد برای رسیدن به مقصودی تصمیم می گیرد، عمره مفرده ای برای حضرت نرجس (علیها السلام) انجام دهد تا ایشان از فرزندش بخواهند که او را به مقصودش برساند.
به همین خاطر یک عمره مفرده با سختی و خستگی فراوان انجام می دهد و همان موقع حضرت را

↑صفحه ۶۱↑

در مسجد الحرام زیارت می کند و در حالی که حضرت تبسم می نمودند به اطرافیان فرمودند:
ایشان برای مادرم، عمره انجام داده اند و به زحمت افتاده اند. (۱)
حال شایسته است ختم قرآنی را به نیّت هدیه به حضرت نرگس (علیها السلام) شروع کرده و چند جزء اولش را در اعتکافی که رنگ و بوی امام زمان (علیه السلام) دارد بخوانیم و برای پیوند بیشتر، ادامه ی آن ختم را بعد از اعتکاف انجام دهیم.
از آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حایری یزدی نقل شده است:
ایامی که در سامرا مشغول به تحصیل بودم، اهالی سامرا به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و هر روز عده ای از دنیا می رفتند. روزی در منزل استاد مرحوم سید محمد فشارکی بودم که آقای میرزا محمد تقی

-----------------

۱ آب حیات، ص۶۲.

↑صفحه ۶۲↑

شیرازی هم آمد و سخن از بیماری وبا شد که چگونه جان مردم را می گیرد و...
مرحوم میرزا فرمود: اگر من حکمی کنم همه اجرا می کنید. اهل جلسه همگی گفتند: بله. میرزا ادامه داد من حکم می کنم شیعیان ساکن سامرا از امروز تا ده روز همگی زیارت عاشورا بخوانند و ثواب آن را به روح شریف حضرت نرگس (علیها السلام) مادر امام عصر (علیه السلام) هدیه نمایند تا این بلا از آنها دور شود.
حکم به شیعیان رسید و همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شدند. از فردا تلف شدن شیعیان متوقف شد اما وبا همچنان غیر شیعیان را می کشت. به طوری که برای آنها سئوال شده بود که چرا شیعیان در این بیماری از بین نمی روند. از شیعیان پرسیدند و وقتی متوجه اثر زیارت عاشورا شدند آنها هم مشغول خواندن شدند و بلا از آنها هم دور شد. (۱)
-----------------

۱ از حسین (علیه السلام) تا مهدی (علیه السلام)، ص۹۲.

↑صفحه ۶۳↑

احکام عاشقی:
حضور در خانه ی دوست آدابی دارد که بدون آن این حضور محقق نمی شود:
حتماً باید در خانه خودش باشی؛ مسجد، نه جای دیگری.
حداقل مهمانی سه روز است.
فقط هم به خاطر خدا باید بیایی البته منافاتی با قصد شما برای فرج حضرت صاحب ندارد.
روزه داری هم یکی دیگر از شرایطش است.
همچنین اجازه گرفتن از ولی.
و برای این که حال و هوای مهمانش بهتر شود اموری را حرام کرده است.
استفاده از عطر و بوی خوش.
مجادله و جر و بحث.
همه کارهایی که روزه را باطل می کند.

↑صفحه ۶۴↑

همراه با امام حتی بعد از اعتکاف:
﴿یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ﴾ (۱).
ای مؤمنان، تقوا داشته باشید و با صادقین همراه باشید.
در روایات مصداق صادقین، اهل بیت (علیهم السلام) و در زمان ما امام زمان (علیه السلام) معرفی شده اند. در این سه روز که نیتی جز ظهور یوسف زهرا (علیها السلام) نداشتی نمره قبولی گرفته ای و نشانه اش همان حالی است که غروب روز سوم نصیبت شد.
اما قرار نیست این همراهی با امام در این چند روز خلاصه شود ما همیشه باید با او همراه باشیم و با یادش در فکر انجام حاجاتش از هم سبقت بگیریم.
انجام این مهم، مراقبت هایی را پس از اعتکاف می طلبد.
اول: سعی کنیم مثل این سه روز، گرد گناه نگردیم و اسباب و وسایل گناه را از دور و برمان دور سازیم.

-----------------

۱ توبه/۱۱۹

↑صفحه ۶۵↑

دوم: با خود عهد ببندیم که در طول روز، در حد امکان یاد امام باشیم و ازدعا برای فرج حداقل بعد از نمازها، غافل نشویم.
سوم: هر روز صدقه ای را به نیابت از امام رضا (علیه السلام) و برای سلامتی امام زمان (علیه السلام) بپردازیم.
چهارم: روزی دو صفحه از کتابی با موضوع مهدویت را مطالعه نمائیم.
پنجم: محیط اطرافمان را طوری بیارائیم که هر آن ما را به یاد حضرت بیاندازد. نصب تابلویی زیبا از نام حضرت و...
ششم: هدیه دادن روزی ۵ صلوات محضر امام زمان (علیه السلام).
هفتم: قول و قرار با امام عصر (علیه السلام) برای خواندن نماز آن هم در اول وقت خود.

↑صفحه ۶۶↑

بعضی روزها هم این جملات بزرگان را با خود مرور نماییم.
علامه طباطبائی جهت حل مشکلات مادی و معنوی فرمود: بروید به داد نمازهای صبحتان برسید.
از آیت الله بهجت پرسیدند:
برای زیاد شدن محبت به امام زمان (علیه السلام) چه کنیم؟ فرمود: گناه نکنید و نماز اول وقت بخوانید.

↑صفحه ۶۷↑

آیت الله سید علی قاضی: اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند.
جوانی از شیخ حسنعلی نخودکی پرسید: برای عاقبت به خیری و برکت در رزق و روزی و ازدواج سالم چه کنم؟ فرمود: نماز اول وقت، نماز اول وقت، نماز اول وقت
آیت الله بهاء الدینی: اگر می خواهید برکاتی نصیبتان شود نماز اول وقت بخوانید.

↑صفحه ۶۸↑

هشتم: با خود عهد ببندیم هر شب بدون استثناء با مسواک و وضو بخوابیم. قبل از خواب نیز سه بار سوره توحید را خوانده و تسبیحات حضرت زهرا (علیها السلام) را بگوییم.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:
هرکس با وضو به رختخواب برود تا زمانی که از خواب برخیزد ثواب شب زنده داری به او می دهند. (۱)
نهم: حداقل یکی از نمازها را در مسجد به جماعت بخوانیم.
-----------------

۱ وسایل الشیعه، ج۱، ص۲۶۵.

↑صفحه ۶۹↑

چه زیبا و نشاط انگیز است که در روز ظهور،مولایمان حضرت مهدی (علیه السلام) رو به ما کرده بفرماید من از شما ممنونم. اشک ها و دعاهای دسته جمعی شما در اعتکاف، ظهورم را نزدیک ساخت.

↑صفحه ۷۰↑

اباصالح التماس دعا هر کجا رفتی یاد ما هم باش * * * نجف رفتی، کربلا رفتی، کاظمین رفتی، یاد ما هم باش
مدینه رفتی به پابوس قبر پیغمبر، مادرت زهرا * * * به دیدار قبر بی شمع مجتبی رفتی یاد ما هم باش
زیارت نامه که می خوانی در کنار آن تربت خاموش * * * به دنبال قبر مخفی از کوچه ها رفتی یاد ما هم باش
بغل کردی قبر مادر را جای ما هم او را زیارت کن * * * همان لحظه که به احوالش از نوا رفتی یاد ما هم باش
شب جمعه کربلا رفتی یادما هم کن چون زدی بوسه * * * کنار قبر ابوالفضل با وفا رفتی یاد ما هم باش
بزن بوسه جای ما روی قبر عباس و اکبر و اصغر * * * سر قبر قاسم و قبر عمه ها رفتی یاد ما هم باش
به جای ما هم زیارت کن عمه ات را در کنج ویرانه * * * برای بوسیدن آن دُردانه ها رفتی یاد ما هم باش
نماز حاجت که می خوانی از برای فرج یاد ما هم باش * * * شدی مُحرم در مراسم حج یا صفا رفتی یاد ما هم باش
دعا کردی از برای معراج التماس دعا یاد ما هم باش * * * به هرجا رفتی برو مهدی هر کجا رفتی یاد ما هم باش
به جای ما هم زیارت کن عمه ات را در کنج ویرانه * * * به یاد این نوکر درب آستان رفتی یاد ماهم باش

↑صفحه ۷۱↑

یادبودی از مجریان اعتکاف:
الف) «اعتکاف شما را امام زمان (علیه السلام) دید» این جمله از کیست؟
۱ امام خمینی
۲ مقام معظم رهبری
۳ آیت الله ناصری
ب) امام سجاد (علیه السلام) بالاترین نعمت را چه معرفی می کنند؟
۱ اجازه ی دعا از طرف خدا
۲ سلامتی
۳ امنیت.
ج) خداوند متعال چند سال از غیبت پیامبر بنی اسرائیل را به خاطر دعاهای آن ها بخشید؟
۱ ۱۷۰ سال
۲ ۲۳۰ سال
۳ ۴۰۰ سال.
د) «همه ی معتکفین باید قرائت آل یاسین را جز اولین برنامه های خود قرار دهند» این جمله از کیست؟
۱ آیت الله کشمیری
۲ آیت الله انصاری
۳ آیت الله وحید خراسانی
ه) چه کسی فرمود: «دعای عهد سرنوشت انسان را عوض می کند»
۱ آیت الله ناصری
۲ امام خمینی
۳ آیت الله قاضی
عدد ۵ رقمی پاسخ صحیح را به شماره پیامک.............................. ارسال کنید تا به قید قرعه، یادبودی از مجریان اعتکاف به همراه داشته باشید.

↑صفحه ۷۲↑

رتبه رتبه:
  ۰ / ۰.۰
نظرات
بدون نظرات

نام: *
كشور:
ايميل:
متن: *
بررسی کاربر: *
إعادة التحميل
 
شبكة المحسن عليه السلام لخدمات التصميم